علم سئو بسیار گسترده است ولی به صورت کلی سئو در تعاریف به مجموع کارهایی گفته می شود که چه در سایت (on-page) و چه در بیرون سایت (off-page) انجام شود و تلاش دارد که موقعیت یک سایت را در موتورهای جستجو و البته به صورت صحیح و نه با فریب موتور جستجو ارتقا دهد. با توجه به تغییرات متعدد و دایمی الگوریتم های گوگل و دیگر موتورهای جستجو و استفاده آنها از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (machine learning) جهت بالا بردن کیفیت نتایج جستجو، جهت سئوی حرفه ای باید به موارد زیادی توجه کرد که یکی از آنها سرعت پاسخدهی سرور به درخواستهای کاربران و یا به صورت کلی performance است.
وجه مشترک سایت کمترافیک و پرترافیک در سئو
هر آنچه که در سایت های با ترافیک کم از بابت سئو باید انجام شود، در سایت های با ترافیک بالا نیز باید انجام شود. به عنوان نمونه در زمینه محتوا، متاها، بهینه سازی عکس، ساختار URL، موبایل فرندلی بودن سایت و هر آنچه که در دستورالعملهای ضروری گوگل وجود دارد، برای همه سایتها صرف نظر از ترافیکشان صدق می کند. البته قطعا ممکن است اولویت برخی از آیتم ها در سایتهای مختلف با یکدیگر تفاوت داشته باشد ولی به صورت کلی همه مواردی که در سئوی سایتهای کم ترافیک باید انجام شود، در سایتهای پرترافیک هم باید مدنظر سئوکار قرار بگیرد.
تفاوت سایت کمترافیک و پرترافیک در سئو
با توجه به اینکه برخی از مواردی که به کارایی کد و سرور و یا به صورت کلی به performance کد و سرور بستگی دارند با میزان ترافیک سایت ارتباط مستقیم دارد، لذا برای بهبود رنکینگ سایت های پرترافیک، علاوه بر مواردی که در سایت های کم ترافیک باید رعایت شوند، موارد متعددی نیز وجود دارند که باید برای بالا بردن performance رعایت شوند. مواردی مانند سخت افزار سرور، تنظیمات سرور، کدنویسی، کش، معماری دیتابیس و رعایت دستورالعملهای گوگل وبمستر و محتوای سایت و حتی برخی مواردoff-page SEO نیز باید در نظر گرفته شوند تا بازدهی سخت افزار و نرم افزار بالا برود.
یافتن تعداد درخواست ارسالی به سرور جهت بارگذاری صفحه
برای اینکه بخواهید از تعداد درخواست ارسالی به وب سرور جهت بارگذاری صفحه مطلع شوید، طبق تصویر بعدی، ابتدا مرورگر گوگل کروم خود را باز کنید و سپس با فشردن دکمه F12 و یا با استفاده از میانبر Ctrl + Shift + I در سیستم عامل ویندوز و لینوکس و با فشردن دکمه های Fn + F12 و یا با استفاده از میانبر Cmd + Option + I در سیستم عامل مک وارد محیط DevTools گوگل کروم شوید. سپس به تب Network رفته و تیک Disable cache را بزنید و صفحه را رفرش کنید. اکنون می توانید با توجه به تصویر زیر، از تعداد درخواست های ارسالی به سرور جهت بارگذاری صفحه مورد نظرتان مطلع شوید.
با توجه به تصویر بالا، جهت لود صفحه اصلی سایت وب یوز، هر کاربر تعداد 22 درخواست به وب سرور سایت وب یوز ارسال می کند. پس اگر تعداد 10 کاربر به صورت همزمان صفحه اصلی سایت را باز کنند به معنای ارسال 220 درخواست یا request به سرور خواهد بود که عدد ناچیزی است و تقریبا همه سرورهای اشتراکی نیز از عهده چنین کاری بر می آیند.
ولی اگر تعداد 990 نفر به کاربران همزمان افزوده شود و تعداد آنها از 10 به 1000 برسد، به معنای افزایش 21780 عددی در تعداد درخواست همزمان به سرور خواهیم بود که در اینجا باید همه عوامل نرم افزاری و سخت افزاری در کنار یکدیگر در وضعیت بهینه باشند تا مجبور نباشیم برای پاسخگویی به این تعداد درخواست فقط به قوی تر کردن سخت افزار اکتفا کنیم.
گوگل توصیه می کند که تعداد درخواست های یک صفحه کمتر از 100 درخواست باشد و اگر بیشتر بود، از تکنیکهای مختلف مانند lazy load برای مدیریت درخواست ها استفاده شود.
برای سئوی حرفه ای و علمی عوامل متعدد سخت افزاری و نرم افزاری باید در نظر گرفته شوند تا هم کاربران سایت از گشت و گذار در سایت لذت ببرند و هم در بین موتورهای جستجو از نظر سرعت لود صفحه و رنکینگ در جایگاه مناسبی باشید.