این امکان وجود دارد که هر نوع لینک را با استفاده از اتریبیوت rel در تگ <a> برای گوگل توصیف کرد. برای این کار می توان از سه rel به نام های sponsored و ugc و nofollow استفاده کرد. در صورتیکه مانند نمونه زیر از اتریبیوت rel در تگ <a> استفاده نشود، ربات گوگل آن لینک را follow خواهد کرد.
<a href="https://www.webyooz.com">وب یوز</a>
rel=”sponsored”
گوگل از تعداد و کیفیت لینک هایی که به یک سایت یا صفحه داده شده است به عنوان یکی از سیگنال های محاسبه رنکینگ استفاده می کند. ولی همان طور که در Link schemes در بخش “سیاست های اسپم گوگل” توضیح داده شد، از آنجایی که خرید لینکی که PageRank را منتقل کند، ممکن است بر محاسبه رنکینک و ارایه نتایج جستجو تاثیر بگذارد، خرید این گونه لینک ها ناقض راهنماهای گوگل وبمستر هستند. در صورتیکه به هر دلیلی از سایت های دیگر قصدخرید لینک را دارید، آن لینک ها باید sponsored باشند.
به عبارت دیگر وقتی از rel=sponsored استفاده کنید، این سیگنال را به ربات گوگل می دهید که لینک مذکور، یک لینک تبلیغاتی است و برای آن هزینه پرداخت شده است. از جمله کاربردهای مهم sponsored، لینک های تبلیغات کلیکی و لینک های درون رپورتاژ است.
<a href="https://www.webyooz.com" rel="sponsored">لینک تبلیغ</a>
تا قبل از شهریور 98 از rel=nofollow برای لینک تبلیغات استفاده می شد و گوگل برای اینکه بتواند لینک تبلیغات، کامنت ها و لینک های بی ارزش را از یکدیگر تفکیک کند، sponsored و ugc را معرفی کرد.
rel=”ugc”
ugc مخفف user generated content و به معنی محتوای تولید شده توسط کاربر است. اگر به هر دلیلی نمی توانید و یا نمی خواهید روی محتوای صفحات نظارت داشته باشید، لینک هایی که بدون نظارت شما تولید می شوند، به صورت پیش فرض دارای اتریبیوت ugc باشند. به عنوان نمونه در یک فروم یا انجمن ممکن است امکان نظارت کافی بر همه نوشته ها یا امضای کاربران وجود نداشته باشد، پس بهتر است که همه لینک های درون نوشته ها و امضای کاربران ugc باشند. همان طور که در مقاله راه های جلوگیری از کامنت اسپم توضیح داده شد، در صورتیکه در سایتی مانند یک انجمن، لینک های درون نوشته ها ugc یا nofollow نباشد، برای اسپمرها انگیزه کافی وجود خواهد داشت تا مدت زمان اندکی تعداد زیادی لینک با کلمات کلیدی در نوشته ها قرار دهند.
<a href="https://www.webyooz.com" rel="ugc">لینک درون یک کامنت</a>
اگر کاربرانی دارید که مورد اطمینان هستند و محتوای با ارزش با لینک های مفید تولید می کنند، می توانید برای آنها استثنا قائل شوید و از rel=ugc برای آنها استفاده نکنید.
rel=”nofollow”
“nofollow” به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتیکه “nofollow” به عنوان متا تگ robots دریک صفحه استفاده شود، خزنده موتور جستجو هیچ کدام از لینک های داخلی و خارجی درون آن صفحه را دنبال نخواهد کرد.
<meta name="robots" content="nofollow" />
حال اگر بخواهیم که خزنده موتور جستجو فقط لینک یا لینک های مشخصی را دنبال نکند باید از rel=”nofollow” در تگ در HTML استفاده کنید.
<a href="signin.php" rel="nofollow">sign in</a>
در صورت استفاده از rel=”nofollow” برای یک لینک، PageRank گوگل بین صفحه مبدا و لینک مقصد منتقل نمی شود. قبل از اینکه rel=”nofollow” بوجود بیاید، جهت جلوگیری از انتقال PageRank و مانع شدن از دنبال شدن یک لینک توسط خزنده موتور جستجو، از تکنیک هایی مانند ریدایرکت کردن استفاده می کردند و آن آدرس واسط که عملیات ریدایرکت را انجام می داد را توسط robots.txt بر روی خزنده موتور جستجو مسدود می کردند. البته هنوز امکان استفاده از تکنیک صفحه واسط وجود دارد.
برخی از کاربردهای nofollow
- صفحات ثبت نام و یا ورود به حساب کاربری: برخی از صفحات به دلیل نداشتن محتوای مفید برای کاربران، بهتر است که توسط موتورهای جستجو ایندکس نشوند. به عنوان مثال توصیه می شود صفحاتی مانند ثبت نام، ورود به حساب کاربری و فراموشی رمز عبور با استفاده از متا تگ به صورت noindex باشند و همچنین هر کجا لینکی به اینگونه صفحات در سایت وجود دارد، بهتر است دارای rel=”nofollow” باشد.
- صفحاتی که احتیاج به لاگین دارند: برای دسترسی به برخی از صفحات مانند صفحه پروفایل کاربران، نیاز به ورود به سایت با نام کاربری و رمز عبور وجود دارد و در نتیجه خزنده گوگل نمی تواند به اینگونه صفحات دسترسی داشته باشد. بنابراین اگر لینکی به این صفحات در سایت وجود دارد بهتر است که دارای rel=”nofollow” باشد.
می توانید از بیش از یک اتریبیوت به صورت همزمان استفاده کنید. به عنوان نمونه می توانید از nofollow ugc با این دیدگاه استفاده کنید که هم به گوگل اعلام کنید که لینک توسط کاربر ایجاد شده و هم به موتورهای جستجوی دیگر که هنوز از اتریبیوت ugc پشتیبانی نمی کنند بگویید که لینک را دنبال نکنند.
🔗 منبع: Google Search Console Help
سلام
افزونه All in One SEO pack نصب کردم.
حدود 2 هفته پیش سایت رو به گوگل معرفی کردم ، الان چند روزه همش ارور دریافت میکنم.
حتی یک عدد تصویر هم Indexed نشده …
و ارور Submitted URL marked ‘noindex’ دریافت کردم …
فیلمی که برایتان ارسال کردم را اگر میشه مشاهده کنید ، متوجه میشید . ( حدودا 5 دقیقه ای هست )
امکانش هست با هزینه واسم بررسی کنید و بهم ایمیل بدین ؟
میخوام فقط بررسی کنید که مشکل کجاست و چرا این همه ارور و چرا میگه بلاک هست.
اگر امکانش هست بهم اطلاع بدین که هزینه رو پرداخت کنم و سطح دسترسی رو بهتون بدم.
باتشکر