در Google Analytics شما می توانید 100 اکانت داشته باشید و در هر اکانت نیز می توانید حداکثر 50 عدد property اضافه کنید. property در گوگل آنالیتیکس جاییست که شما اطلاعات سایتتان را به آن ارسال می کنید و به زبان ساده شما می توانید در هر property، یک آدرس سایت را اضافه کنید. در ادامه، نحوه اضافه کردن یک سایت به گوگل آنالیتیکس و دریافت اسکریپت آنالیتیکس GA4 به صورت تصویری توضیح داده شده است.
برای استفاده از این سرویس ابتدا با آدرس جیمیلتان به Google Analytics وارد شوید.
ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس:
اگر از قبل در گوگل آنالیتیکس دارای اکانت باشید، جهت ایجاد اکانت جدید، ابتدا روی آیکون چرخ دنده در پایین صفحه سمت چپ، کلیک کنید تا به صفحه Admin وارد شوید و سپس مطابق با تصویر زیر روی دکمه Create Account کلیک کنید. ولی اگر برای اولین بار است که قصد ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس را دارید، به مرحله بعدی بروید.
سپس با توجه به تصویر زیر، نام اکانت را در فیلد مربوطه وارد کنید و روی دکمه Next کلیک کنید.
امکان انتخاب چند گزینه Google Products & Services و Benchmarking و Technical support و Account specialists نیز وجود دارند که هر چهار گزینه به صورت انتخابی هستند و اجباری در انتخاب آنها نیست. با انتخاب آنها ، اطلاعات اکانت آنالیتیکس شما به صورت ناشناس برای گوگل ارسال می شود که از آن اطلاعات برای ارتقا آنالیتیکس استفاده خواهد شد و همچنین در صورت وجود مشکلات فنی در اکانت و درخواست شما از تیم پشتیبانی گوگل برای بررسی اکانت، تیم پشتیبانی گوگل می تواند به اکانت شما دسترسی داشته باشد.
سپس با توجه به تصویر زیر، در صورتیکه قصد دارید سایت خود را در گوگل آنالیتیکس ثبت کنید، گزینه Web را انتخاب کرده و روی دکمه Next کلیک کنید.
توضیح شماره 1 تا شماره 5 در زیر عکس وجود دارد.
توضیح شماره های درون تصویر بالا به شرح زیر می باشد:
- نام وبسایت را وارد کنید.
- آدرس وبسایت را به هر صورتی که هست وارد نمایید. در انتخاب http یا https و نوشتن یا ننوشتن www دقت کنید که اطلاعات را دقیقا مانند سایت مورد نظرتان وارد کنید.
- دسته بندی سایت که نشان دهنده نوع فعالیت سایت است را مشخص کنید.
- منظقه زمانی را مشخص کنید. ارسال گزارش ها بر اساس زمان منطقه ایست که شما انتخاب کرده اید.
- روی دکمه Create کلیک نمایید.
سپس پنجره ای به شما نمایش داده خواهد شد که شرایط استفاده از سرویس گوگل آنالیتیکس را به شما نمایش می دهد که در صورت قبول داشتن آن شرایط، روی دکمه I Accept کلیک کنید.
پس از آن، گوگل آنالیتیکس به شما یک Tracking ID می دهد که از این به بعد سایت شما با آن شناسایی می شود. همچنین یک اسکریپت به نام Global Site Tag به شما داده می شود که باید آن را در <head> همه صفحاتی که قصد دارید ترافیک آن را آنالیز کنید قرار دهید و از آنالیزها و گزارش بی نظیر گوگل استفاده ببرید و وبسایتتان را بهتر و هوشمندانه تر مدیریت کنید. همچنین از بسیاری از گزارش ها می توانید در راستای بهینه سازی برای موتور جستجو استفاده کنید.
اسکریپت گوگل آنالیتیکس در واقع در هر جای صفحه HTML که باشد، کارش را انجام می دهد ولی توصیه می شود که اولین آیتم <head> باشد که اگر کاربری قبل از لود کامل صفحه، روی یک لینک کلیک کرد و از صفحه خارج شد، بتوانید او را نیز آنالیز کنید.
همچنین برای بیشتر سیستمهای مدیریت محتوا یا همان CMS ها، افزونه هایی وجود دارد که استفاده از آنها نیازی به دانستن دانش برنامه نویسی خاصی ندارد و شما می توانید با استفاده از آنها و با وارد نمودن Tracking ID گوگل آنالیتیکس، از این سرویس استفاده نمایید.
هر زمان اسکریپت آنالیتیکس را در صفحات قرار دادید، جهت تست کردن آن، روی دکمه Send test traffic کلیک کنید تا آنالیتیکس سایت شما را باز کند و سپس می توانید وجود کاربر در سایت را در گزارش Real time آنالیتیکس مشاهده کنید.
اضافه کردن سایت به اکانت موجود در آنالیتکیس
در صورتی که از قبل دارای اکانت باشید و قصد ایجاد اکانت جدید در آنالیتیکس را نداشته باشید، کافیست مطابق تصویر زیر، در اکانت موجود، با کلیک بر روی دکمه Create Property نسبت به اضافه کردن یک سایت جدید اقدام کنید.
اگر از قبل سایت خود را در گوگل آنالیتیکس اضافه کرده اید، می توانید وارد صفحه تنظیمات اکانت آنالیتیکس شوید و تغییرات مد نظرتان را اعمال کنید.
سلام ، سایتم را در اکانت گوگل اد کردم، ارور زیر را میدهد و اطلاعاتی از سایتم را نمایش نمیده
if you installed tags more than 48hour ago
سلام و وقت بخیر.
بگذارید، در همه صفحات لود می شود.لطفا آدرس سایتتان را اعلام بفرمایید که امکان بررسی آن وجود داشته باشد. مطمئن باشید که اسکریپت گوگل آنالیتیکس در صفحات دارد لود می شود. اگر اسکریپت را در
سلام. اگر یک سایت دارای چند ساب دامین باشد باید هر کدام از ساب دامین ها رو جداگانه ثبت کرد؟
سلام، بستگی به نیاز شما دارد. می شود دامین اصلی و همه سابدامین ها با یک ID کار کنند و شما View های مختلف برای سابدامین هایتان داشته باشید و همچنین می توانید هر سابدامین را به صورت یک Property جداگانه در گوگل آنالیتیکس ثبت نمایید.
سلام وقت بخیر
سئوکاره قبلی گوگل آنالیتیکس رو با جیمیل خودش ثبت کرده در حال حاضر ما با ایشون ارتباط نداریم و الان خودم میخواستم آنالیتیکس سایتم رو با جیمیل خودم بالا بیارم tracking code رو به من نمیده. لطفا راهنمایی کنید که من چیکار باید بکنم.
درود و وقت بخیر، مجدد سایت را در اکانت گوگل آنالیتیکس خودتان ثبت کنید و tracking code قبلی را با tracking code خودتان جایگزین کنید. التبه در این حالت، به دیتای گذشته دسترسی نخواهید داشت.
سلام بنده سایتم را در آنالیتیکس ثبت هست، حالا میخوام ساب فولدر سایت رو ثبت کنم ، از کجا باید اقدام کنم؟
سلام،
شما می توانید سایت را یک بار در گوگل آنالیتیکس ثبت کنید و برای ساب فولدر یا سابدایرکتوری های مد نظرتان، view های مختلف با فیلترهای مختلف تعریف کنید.
بهتر است که یک view هم داشته باشید که فیلتر مسیر برای آن تعریف نشده باشد و همه ورودی ها را یکجا داشته باشید.
سلام
آیا استفاده از گوگل آنالیتیکس اجباری هست ؟
منظور در صورت استفاده نکردن چه اتفاقی برای سایت ما میفته ؟
اگر از گوگل آنالیتیکس استفاده نکنیم توی سو سایت تاثیر منفی داره ؟ اگه استفاده نکنیم گوگل روش خاصی داره برای اینکه بتونه سایت ما رو تجزیه و تحلیل کنه ؟ و بروزرسانی ها و سایر .. رو ثبت یا همون index کنه ؟
در صورت استفاده کردن از سرویس های مشابه چه اتفاقی برای سایت ما میفته ؟
خلاصه مطلب اینه که من نمیخوام ازش استفاده کنم یا بجاش از سرویس های مشابه استفاده کنم، در این صورت: اگه انالیز دست گوگل نباشه گوگل از کجا اینکارو انجام میده و اگه نتونه انجام بده ایا روی سئو تاثیر بد نمیزاره. مثلا یکی میاد تو سایت 10 تا صفحه دیگه هم میخونه. اونا رو گوگل چطوری باید بفهمه.
سلام و روز بخیر،
خیر اجباری نیست. گوگل آنالیتیکس صرفا برای آنالیز سایت توسط شما است. گوگل از آن برای محاسبه رنکینگ استفاده نمی کند. از گوگل سرج کنسول می توانید برای اطلاع دادن بروزرسانی ها به گوگل استفاده کنید. اگر از هیچ سرویس گوگل استفاده نکنید یا از سرویس های دیگر استفاده کنید یا نکنید، تاثیر منفی یا مثبت در رنک نخواهد داشت و اگر شرایط سایت شما مناسب باشد، گوگل همواره صفحات سایت شما را کراول خواهد کرد و از بروزرسانی ها مطلع خواهد شد.
سلام روزتون بخیر.
من اکانت گوگلی دارم که میخوام دوتا سایت رو بیاره بالا برام.
سایت x به من مجوز داده
سایت y هم به من مجوز داده و اکانت جیمیل منو وارد کردن.
اما من با اکانتم که وارد میشم اطلاعات آماری هیچکدوم رو بالا نمیاره.
باید چیکار کنم؟
سلام و وقت بخیر،
در مورد گوگل آنالیتیکس قدیمی می شود در سه سطح account و property و view دسترسی تعریف کرد و در گوگل آنالیتیکس 4 یا همان GA4 می شود در دو سطح account و property نسبت به تعریف یوزر اقدام کرد که در همه موارد شما باید دسترسی به دست کم، view آمار و گزارش های آنالیتیکس داشته باشید.
اگر دسترسی به گزارش ها دارید ولی اطلاعاتی در گزارش ها نیست، به معنی این است که شما دسترسی دارید ولی احتمالا اسکریپت گوگل آنالیتیکس به صورت صحیح در صفحات قرار داده نشده است.
سلام وقت بخیر من روی گزینه Google Analytics میزنم که ثبت نام کنم ولی اررور میده و این صفحه باز نمیشه چطور وارد شم؟؟
سلام و وقت بخیر، گوگل آنالیتیکس روی آی پی ایران باز نمی شود و باید با آی پی غیر ایران از آن استفاده کنید. در صورت استفاده از آی پی ایران، آنالیتیکس به شما ارور 403 نشان خواهد داد.
سلام میخواستم ببینم امکان داره نتایج بازدید از سایت را به کاربران نشان بدیم یا خیر؟؟
سلام. بله امکانش هست. اگر منظورتان گزارش های گوگل آنالیتیکس باشد می توانید از API آن استفاده کنید و هر گزارشی را که خواستید در هر سایت یا اپلیکیشن دیگری نمایش دهید. فقط به مسئله تحریم توجه داشته باشید.
متشکر از آموزش بسیار خوبتون. اسکریپت آنالیتیکس را طبق آموزش شما در سایتم گذاشتم و بدون مشکل کار کرد.
سلام.خسته نباشید. برای سایت هایی که با CMS خاص مثل php نوشته شده اند و که ممکنه به تمام صفحات دسترسی نداشته باشیم چطور می تونیم کد گوگل آنالیتکس رو داخل صفحات بزاریم. مثلا من صفحه تماس با ما رو پیدا نمی کنم یا دسته بندی هایی که ایجاد کردن یا مثلا صفحه ایندکس اصلی که با PHP نوشته شده و فقط چندتا کد رو از جاهای مختلف فراخوانی کرده.تگ هد و بادی هم نداره
سلام، اگر کدنویسی به صورت اصولی انجام شده باشد، باید کدی وجود داشته باشد که در همه صفحات لود شود و نیازی به گذاشتن اسکریپت گوگل آنالیتیکس به صورت دستی در تک تک صفحات نیست. به عنوان نمونه در وردپرس فایل به نام header.php وجود دارد که در head همه صفحات استفاده می شود. در جوملا و CMS های معروف دیگر هم به همین نحو عمل شده. منطقیست که در CMS اختصاصی هم به همین روش کدنویسی شود که برای هدر و فوتر، فایل جداگانه ای وجود داشته باشد که در همه صفحات از آنها استفاده شود.
با سلام ، آیا میتوانم آمار یک وبسایت مشخصی رو مانند الکسا از گوگل آنالیتیکس استخراج کنم ، اگه امکانش هست راهنمایی بفرمایید.
سلام و روز بخیر،
خیر. برای اینکه به آمار گوگل آنالیتیکس سایت های دیگر دسترسی داشته باشید، باید به اکانت آنالیتیکس مربوط به آن سایت، دسترسی داشته باشید. و البته آن سایت باید اسکریپت Google Analytics را در صفحات سایتش گذاشته باشد
خیلی عالی بود .خیلی گشتم تا بلاخره از طریق سایت شما به نتیجه رسیدم که چطوری میشه سایت را گوگل آنالیتیکس ثبت کرد. ممنون همیشه موفق باشید.
سلام بر شما
ممنون از اطلاعات مفید شما
دوسوال از حضورتون داشتم
اول اینکه آیا امکان دسترسی دو نفر به صورت جداگانه به تحلیل های گوگل آنالیتیک یک سایت وجود دارد؟
دوم اینکه آیا امکان دریافت خروجی از داده ها وجود دارد به صورت فایل اکسل یا هر فرمت دیگری؟
سلام،
بله. امکان اضافه کردن دسترسی برای جیمیل های مختلف در سطوح مختلف (Read و Write) برای Account و Property و View وجود دارد. برای این کار می توانید در قسمت ادمین برای هر کدام از Account و Property و View از گزینه User Management اقدام به تعریف کاربر جدید کنید.
امکان خروجی گرفتن به صورت PDF و Google Docs و Excel و CSV وجود دارد. بدین منظور می توانید در بالای صفحه صفحه گزارش سمت راست، روی Export کلیک کنید و خروجی مورد نظرتان را بگیرید.
موفق باشید.
سلام من میخواستم وبلاگ سایتم رو به اکانت اصلی آنالتیکس وصل کنم اما در بخش Property به من کد میدهید که در تمام صفحات بارگذاری کنم آیا فایل اسکریپتی وجود دارد به جای کد؟
سلام، بهتر است که طبق اصول گوگل آنالیتیکس، اسکریپتی که در اختیار شما قرار داده می شود را به صورت inline و بلافاصله بعد از باز شدن head بگذارید.
می شود اسکریپت گوگل آنالیتیکس را به فایل هم تبدیل کرد ولی اصولی نیست و ممکن است گوگل اسکریپتش را تغییر دهد و شما متوجه نشوید و آنالیزتان با خطا مواجه شود و یا دقت لازم را از دست بدهد. ضمنا وجود فایل جاوااسکریپت در هد، سرعت رندر صفحه را نیز پایین می آورد (البته آن هم راهکارهایی دارد که برای گوگل آنالیتیکس مناسب نیست)
بنابراین همان اسکریپت آنالیتیکس را به صورت اینلاین استفاده کنید خیلی بهتر است.
سلام و خسته نباشید
من به توصیه سئوکار سایتمان اسکریپت آنالیتیکس را از ابتدا در قبل از بسته شدن body گذاشتم و الان بدون مشکل دارد کار می کند. برای چه گوگل گفته که اسکریپت را در head بگذاریم؟
سلام
اگر اسکریپت را بر طبق اصول فعلی گوگل در ابتدای head در HTML نگذارید، اگر در هنگام لود ناقص صفحه (منظور هنگامی است که هنوز صفحه به صورت کامل لود نشده و در حال لودینگ است و در نتیجه اسکریپت گوگل آنالیتیکس هنوز لود نشده است)، کاربر روی لینکی کلیک کند و یا هر interaction دیگری داشته باشید، رفتار وی در گوگل آنالیتیکس ثبت نمی شود. ولی اگر اسکریپت را در head و مخصوصا در ابتدای head بگذارید، تحت هر شرایطی ابتدا اسکریپت لود شده و سپس محتوای صفحه به کاربر نمایش داده می شود. بنابراین همه کارهایی که کاربر در سایت در هر لحظه انجام می دهد، در Google Analytics ثبت می شود.
سلام استاد جعفری
من یک فروشگاه اینترنتی دارم که روزانه در حدود 80 فاکتور صادر میکند. آیا امکان آنالیز فروش توسط گوگل آنالیتیکس نیز وجود دارد؟من به آنالیزهایی مانند بررسی فاکتورها، کالاها و کتگوریها نیاز دارم. آدرس وبسایتم را هم در همین فرم ارسال کردم.
درود آقای احمدی عزیز،
بله امکان آنالیز فروش مد نظر شما به اضافه آنالیزهای بیشتر نیز وجود دارد. البته برای استفاده از آنها نیاز به انجام تغییراتی در سیستم مدیریت محتوای شما وجود دارد. سایت شما را دیدم. در صورتیکه دسترسی لازم برای انجام تغییرات در سورس php سایتتان را داشته باشید، می توانید از آنالیز فروش توسط گوگل آنالیتیکس استفاده نمایید.
سلام.من یک سایت فروشگاه اینترنتی دارم. میدانم که امکان آنالیز فروش توسط گوگل آنالیز وجود دارد ولی من هیچ آنالیزی را در گزارشهای Google Analytics نمیبینم. لطفا راهنمایی کنید.
سلام، بله امکان آنالیز فروش کالاها و کتگوریها در گوگل آنالیتیکس وجود دارد به شرط اینکه اسکریپت های مربوط به آنالیز فروش در سایت شما قرار داده شده باشند. با اسکریپت اولیه گوگل آنالیتیکس امکان آنالیز فروش نیست و نیاز به استفاده از script جدید است.
سلام امکانش هست که دو property جداگانه آنالیتیکس برای یک وبسایت ایجاد شود بگونه ای که اطلاعات به دو اکانت جداگانه گوگل آنالیتیکس ارسال شوند؟
سلام. بله این امکان در Google Analytics هست ولی کاربرد خاص دارد. اگر دلیل این کار را بفرمایید بهتر می توانم شما را راهنمایی کنم.
ممنون در آنالیتیکس ثبت نام کردم و اسکریپتش را با پلاگین آنالیتیکس در وردپرس گذاشتم و به خوبی دارد کار می کند.
آموزشتان جامع و کاربردی بود. فقط یک سوال دارم. برای ثبت نام در آنالیتیکس خواستم اقدام بکنم که دیدم در ایران باز نمی شود. اگر من بتوانم سایتم را در آنالیتیکس ثبت کنم، آیا با توجه به مسایل مربوط به تحریم، سرویس گوگل آنالیتیکس در ایران کار میکند؟
دوست عزیز، ورود به سایت گوگل آنالیتیکس محدود شده ولی سرویس آن در ایران در حال حاضر به درستی کار میکند. شما می توانید از هر طریقی که خواستید در آنالیتیکس ثبت نام کنید و کد آن را در سایتتان قرار دهید و از گزارشهای سودمند آن بهره مند شوید.