پروژه امپ در سال 2015 به صورت متن باز معرفی شد. گوگل همواره بر روی پروژه AMP سرمایه گذاری کرده و در توسعه آن تلاش بسیاری کرده است. در اوایل معرفی AMP Project حدود 500 توسعه دهنده برای توسعه Accelerated Mobile Pages فعالیت می کردند و این رقم هم اکنون به حدود 15000 دولوپر رسیده که نشان دهنده اشتیاق توسعه دهندگان وب AMP است. قابلیت های متعددی در این مدت به صفحات امپ اضافه شدند که هدف آنها جذب بیشتر کاربر و بارگذاری سریعتر صفحه بود.
امپ از 2015 تا کنون
در ادامه، آنچه از ابتدای معرفی پروژه امپ روی داده است را به ترتیب گذر زمان مشخص کرده ایم:
- 2015-08-07 معرفی پروژه امپ توسط گوگل
- 2016-02-24 گوگل از پروژه امپ به صورت رسمی رونمایی کرد. البته در اوایل رونمایی از Accelerated Mobile Pages، فقط سایتهای خبری و بلاگ ها در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می شدند.
- 2016-09-20 آغاز نمایش انواع صفحات AMP در صفحه نتایج سرچ توسط گوگل
- 2017-03-07 گوگل در کنفرانس امپ اعلام کرد که موتور جستجو بایدو چین و یاهو ژاپن از صفحات امپ پشتیبانی می کنند و در نتیجه آن یک میلیارد نفر کاربر به استفاده کنندگان از صفحات AMP اضافه شد.
- 2017-05-23 امکان استفاده از صفحات امپ در گوگل ادوردز امکان پذیر شد و از آن پس تبلیغ کنندگان می توانند آدرس URL صفحه amphtml خود را در سرویس گوگل ادوردز استفاده کنند.
- 2018-02-13 گوگل از روشی جدید برای نمایش مالتیمدیا در صفحات امپ به نام AMP Stories رونمایی کرد. امپ استوری روشی جدید برای نمایش محتوا به کاربران موبایل است که امکان نمایش عکسهای متحرک و ویدیو را به کاربرانی که با موبایل در حال دیدن صفحه امپ هستند می دهد.
با توجه به اهمیت امپ در سئو به همه وبمستران و توسعه دهندگان توصیه می کنیم که راستای بهینه سازی سایت حرفه ای در صورتیکه هنوز سایتشان دارای صفحات امپ نیست، هر چه زودتر برای این کار برنامه ریزی کنند و اگر سایتشان دارای صفحات استاندارد امپ است، تلاش کنند تا با استانداردهای روز AMP جلو بروند و از قابلیت های صفحات امپ بیشترین بهره را ببرند. واژه “امپ کردن” صفحات و سایت آنقدر کاربردی بوده که عبارت انگلیسی Amplify به دایره لغات اضافه شده است.
همچنین در دنیای Mobile First این روزها، قویا توصیه می کنیم که برای پراگرسیو وب اپ یا PWA نیز برنامه ریزی داشته باشید که بتوانید کاربران بیشتری را جذب سایت خود کنید.
سایت های امپ در دنیا خیلی تونستند به ترافیکشون اضافه کنند ولی در ایران هنوز برای اضافه کردن ترافیک سایت وبمستران به سراغ پیشنهاد گوگل و AMP کردن وبسایتشون نرفتند، ظاهرا بازار بک لینک هنوز داغ تر از تکنولوژی امپ برای سایت هاست.