گوگل تغییراتی را در نحوه نمایش نتایج جستجو تحت عنوان rich result از اوایل سال 2016 در آمریکا و از اوایل سال 2017 در بیشتر کشورها انجام داد. نتایجی که به صورت rich result هستند، در واقع نتایجی هستند که حاوی اطلاعاتی مانند تعداد رای بازدیدکنندگان، مقدار کالری غذا، تاریخ شروع رویداد، فیلم ها، کتاب ها، شبکه های اجتماعی، اطلاعات شرکت و موارد مشابه دیگری هستند و گوگل این اطلاعات را معمولا از طریق structured data کسب می کند.
با توجه به متفاوت بودن نحوه نمایش rich result نسبت به نتایج عادی در SERP، کلیک بیشتری توسط کاربران بر روی آنها می شود و در نتیجه CTR بالاتر می رود و بدین جهت، استفاده از اطلاعات ساختار یافته بسیار با اهمیت می باشد.
انواع rich result
گوگل نتایج جستجو را هم در موبایل و هم در دسکتاپ می تواند به صورت rich result نمایش دهد که در ادامه به توضیح شیوه های متفاوت نمایش آن پرداخته شده است.
Rich snippet
Rich snippet ها اطلاعات تکمیلی هستند که علاوه بر اسنیپت، در نتایج جستجو نمایش داده می شوند و حاوی اطلاعاتی مانند امتیاز کاربران به کالا یا محصول، قیمت کالا، موجود یا عدم موجودی در انبار و مشخصات فنی است.
Rich Card
rich card ها نتایجی هستند که در SERP به صورت کارت نمایش داده می شوند و حاوی مواردی مانند اطلاعات دستور طبخ غذا، افراد، مکانها، کتاب ها و موارد بسیار متنوع دیگر هستند و همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، گوگل این اطلاعات را از طریق اطلاعات ساختار یافته به دست می آورد.
Knowledge Graph
Knowledge Graph یا Knowledge Panel باکس اطلاعاتی است که در کنار نتایج جستجو نمایش داده می شود و به عنوان مثال حاوی اطلاعات افراد و شخصیت های شناخته شده، اطلاعات کشورها، شرکت ها و موارد گوناگون دیگر می باشد. همان طور که در قسمت الگوریتم ها توضیح داده شد، یکی از وظایف الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل استخراج اطلاعات از سایت ها جهت نمایش آنها در Knowledge Graph است.
Featured snippet
Featured snippet نوعی از rich result است که در حقیقت پاسخ عبارتی است که توسط کاربر جستجو شده و این اطلاعات بر خلاف انواع دیگر rich result از اطلاعات ساختار یافته استخراج نشده اند و گوگل آن متن را از درون محتوای صفحه یافته است.
تاثیر Rich result بر رنکینگ و کاربرد آن در سئو
طبق اعلام رسمی گوگل استفاده از اطلاعات ساختار یافته به صورت مستقیم تاثیری بر محاسبات رنکینگ موتور جستجوی گوگل ندارد ولی اگر شما از اطلاعات ساختار یافته ای استفاده کنید که منجر به نمایش Rich result شود، به دلیل بالاتر رفتن CTR یا نسبت کلیک به نمایش، تاثیر غیر مستقیم در بهبود رنکینگ خواهد داشت. بنابراین یکی از مواردی که در سئوی حرفه ای به آن دقت ویژه می شود، استفاده از اطلاعات ساختار یافته است.
سلام بسیار ممنون بابت توضیحات ریچ ریزالت
گوگل در مورد اطلاعات featured snippet از کجا می فهمد که چه مطلبی درست یا اشتباه است؟
سلام، گوگل به کمک هوش مصنوعی در مورد صحت مطالب و اشتباه بودن آنها تصمیم گیری می کند. اگر شما با پاسخی به شکل featured snippet مواجه شدید که اشتباه بود و یا درست بود ولی پاسخ سوال شما نبود، می توانید با کلیک بر روی send feedback که در زیر پاسخ قرار دارد، برای گوگل فیدبک بفرستید تا آنها بتوانند اگوریتم هوش مصنوعی را توسعه دهند. شما می توانید در مورد گوگل رنک برین و الگوریتم مرغ مگس خوار اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مقاله rich result یا درج اطلاعات وب سایت ها در گوگل خیلی عالی بود، من وب سایت ندارم ولی فکرمیکنم سایت هائی که اطلاعات ریچ ریزالت آنها توسط گوگل نمایش داده میشود سایت های معتبرتری هستند. باکس اطلاعاتی Knowledge Graph هم برام جذاب بود
سلام
آیا ریچ کارت که خودش نوعی ریچ ریزالت است در صفحه نتایج گوگل به کاربرانی که در ایران هستند هم نمایش داده می شود؟ همیشه در گوگل سرچ کنسولم در قسمت ریچ کارت هیچ آماری نیست. میخواهم بدانم ایرادی در سایت من هست و یا این قابلیت در ایران وجود ندارد.
سلام،
بله ریچ کارت در ایران نیز به کاربران در صفحه نتایج گوگل نمایش داده می شوند. برای نمایش ریچ کارت باید از استراکچرد دیتا استفاده کنید. در گوگل سرچ کنسول اطلاعات ریچ کارت در حال حاضر فقط برای دستور طبخ غذا، مشاغل، فیلم و درسها نمایش داده می شود.